Mobilna aplikacija za izradu križaljki s podrškom za prepoznavanje rukopisa za platformu Android : diplomski rad - Medanić, Borna (B. Medanić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Križaljke su najpopularnija igra riječi na svijetu. U Hrvatskoj se mjesečno izda na tisuće križaljki. Ipak, ručna izrada križaljke naporan je i dugotrajan posao i automatizacija ovog procesa ima veliku komercijalnu vrijednost. Problem generiranja križaljke spada u probleme pretraživanja prostora stanja, točnije probleme zadovoljavanja ograničenja. Zbog velikog prostora stanja, danas ne postoji efikasan algoritam koji bi optimalno riješio ovaj problem. Zato cilj nije tražiti optimalno rješenje, nego dovoljno dobro rješenje. Ovaj rad predstaviti će algoritam za generiranje križaljke. Nakon toga opisati će se implementacija jednostavne mobilne aplikacije za generiranje križaljki za Android platformu.