Validacija klasifikatora govora predškolske djece u kontekstu dijagnostike autizma : završni rad - Bejić, Ivan (I. Bejić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Postojeći klasifikator dječje vokalizacije, izrađen u C++ programskom jeziku, unaprijeen je na temelju proširenog skupa podataka za učenje i skupa za testiranje klasifikatora. Novi prikupljeni podaci obrađeni su i pripremljeni na adekvatan način, te je nad njima provedeno dodatno učenje klasifikatora korištenjem Random Trees algoritma. Valjanost klasifikatora eksperimentalno je evaluirana pomoću unakrsne validacije i pokretanjem na NAO robotu u stvarnom vremenu. Kroz sto iteracija podjele skupa podataka, učenja klasifikatora i provođenja klasifikacije utvrđena je konvergencija rezultata klasifikacije. Time je potvrđena valjanost procesa učenja. Model je pretreniran za brbljanje i neartikuliranu vokalizaciju. Klasifikator je pokrenut na NAO robotu u stvarnom vremenu i izmjereno je zauzeće resursa. Mjerenja pokazuju da je klasifikaciju moguće izvoditi u stvarnom vremenu na hardveru robota.