Pregled aktualnih smjernica za izradu korisničkog sučelja web-aplikacija : diplomski rad - Stojanović, Petar (P. Stojanović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je ponuditi pregled aktualnih smjernica za izradu korisničkih sučelja web-aplikacija. Prvi dio rada obuhvaća teorijsku analizu elemenata korisničkih sučelja, a drugi dio rada analizira postojeće web sjedište Flora Hrvatske. Prilikom teorijske analize obuhvaćeni su raspored, tipografija, navigacija i meniji, slike i ikone te boje. Obrađeni su i najpoznatiji obrasci dizajniranja. Prilikom analize web sjedišta obrađeni su svi analizirani elementi i obrasci te je dan prijedlog kako bi se mogao popraviti dizajn i korisničko iskustvo spomenutog sjedišta.