Baterijama potpomognut superkondenzatorski spremnik : završni rad - Marinović, Antonija (A. Marinović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu osmišljen je i projektiran elektronički pretvornik koji povezuje baterije i superkondenzatore. Zbog niskih dozvoljenih vrijednosti napona na superkondenzatorima bilo je potrebno ostvariti sustav za ujednačavanje napona kao i sustav za nadzor naponskih razina na superkondenzatorima te nadzor nedozvoljenih stanja. Crtanje električne sheme i projektiranje tiskane pločice se radilo u programskom okruženju Altium Designer. Naposljetku je u Altiumu izgenerirana sastavnica za narudžbu komponenti. U programskom okruženju MATLAB provedene su simulacije elektroničke sheme. Pomoću razvojne pločice STM32F4 Discovery putem AD pretvorbe omogućeno je mjerenje željenih napona. Nakon projektiranja tiskane pločice uslijedilo je tiskanje pločice fotopostupkom u laboratoriju na zavodu te lemljenje. Bilo je potrebno detaljno ispitati realizirani sustav kao i analizirati sve moguće režime rada sustava koji su opisani u tekstu.