Prevoditelj namijenjen integraciji korisničkog znanja u izvorni kod aplikacija : diplomski rad - Soldan, Filip (F. Soldan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izrada prevoditelja koji na temelju izvornog koda aplikacije i formalnog opisa domene problema stvara grafičko razvojno okruženje namijenjeno korisnicima koji nemaju vještine programiranja, ali imaju iskustvo i znanje o domeni problema. Rezultat rada je ostvaren u programskom jeziku C# i alatu Windows Presentation Foundation. U radu su navedeni i opisani struktura, implementacija i način korištenja programskog rješenja te tehnologije i alati korišteni u izradi istoga.