Razvoj mobilne aplikacije za podršku elektroničkom učenju uz korištenje načela računalnih igara : završni rad - Miliša, Tamara (T. Miliša, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Aplikacija izrađena u sklopu ovog završnog rada namijenjena je učenicima osnovne škole kao pomoć pri učeju zemljopisa, ali mogu je korisititi i ostali budući da je zbog elemenata gamifikacije koje sadrži u sebi vrlo zabavna i laka za korištenje. Aplikacija je napravljena kao sredstvo za e-učenje uz korištenje elemenata gamifikacije kako bi na što lakši i zabavniji način potakla svoje korisnike na njeno korištenje te ih na zanimljiv način zapravo natjerala da uče kroz igru. Aplikacija ima dio s učenjem i dio sa izazovom. Na dijelu sa učenjem korisnik se upoznaje s gradivom koje je pokriveno u jednom poglavlju, odnosno kategoriji, dok se na dijelu s izazovom savladano gradivo u dijelu s učenjem testira na način da psotoje 3 razine različitih težina pitanja, u svakoj razini postoje 4 pitanja na koja korisnik odgovara I kroz točne odgovore skuplja zvijezdice koje mu omogučuju daljni napredak u aplikaciji. Aplikacijom je demonstrirana uporaba gamifikacije u svrhu realiziranja aplikacije za e-učenje.