Dizajn i integracijsko testiranje komunikacije između mikrousluga : završni rad - Jurić, Luka (L. Jurić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se rad bavi analizom mikrouslužne arhitekture sustava koja sve više dobiva na značaju zbog brojnih prednosti u odnosu na monolitne sustave. Kod razvoja sustava zasnovanog na mikrouslugama, potrebno je pažljivo planirati njegov dizajn i odrediti broj mikrousluga i zadaću svake od njih. Nakon toga je potrebno između njih uspostaviti komunikaciju koja je ključna za učinkovito funkcioniranje i ispunjavanje funkcionalnih i nefunkcionalnih zahtjeva. Valja uvijek imati na umu testiranje programskog proizvoda jer bez njega nema zadovoljnih korisnika. U testiranju mikrouslužnog sustava, velik je naglasak na komunikaciji između mikrousluga i na njihovoj integraciji. Takvo testiranje također je predmet analize ovoga rada.