Automatski generator programskog koda namijenjen nadogradnji postojećeg programskog sustava : završni rad - Medak, Duje (D. Medak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ostvaren je programski generator koda i opisan je ispravan način njegovog korištenja. Programski generator implementiran je korištenjem programskog jezika C#, a namijenjen je za upotrebu u okolini C#/.Net. Glavna funkcionalnost navedenog generatora ostvarena je uz pomoć .Net prevoditeljske platforme poznate pod imenom Roslyn. Roslyn je skup aplikacijskih programskih sučelja razvijenih od strane Microsofta koja služe za analizu i prevođenje koda u C#/ i Visual Basic programskim jezicima. Funkcionalnosti koje programski generator koda omogućava su izmjena postojećeg te generiranje novog koda. Spomenute funkcionalnosti uključuju funkciju za dodavanje novih varijabli razreda (već postojećeg tipa ili nekog novog tipa), funkciju za dodavanje novih metoda, funkciju za dodavanje vitičastih zagrada te funkciju izmjena varijabli metoda. programskim generatorom koda moguće je i generiranje potpuno novog razreda kojeg je nakon stvaranja moguće uređivati dodavanjem novih članskih varijabli ili metoda.