Samoorganizacijski mehanizam LEACH u Internetu stvari : diplomski rad - Eršek, Dorotej (D. Eršek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj diplomski rad proučene su osnove rada simulatora bežičnih senzorskih mreža kao i generalni pregled najpopularnijih simulatora poput Ns-2, Ns-3 i OMNeT++a. Detaljan naglasak stavljen je na simulator Cooja i operacijski sustav Contiki koji su u detalje razrađeni. Dodano je i poglavlje koje opisuje rad sa simulatorom i glavne karakteristike svakog programa pisanog za operacijski sustav Contiki. Razrađen je mehanizam LEACH čije su dvije implementacije izrađene za operacijski sustav Contiki. Naveden je i opis korištenog energetskog modela. U posljednjem poglavlju navedene su postavke simulacije kao i usporedba između dvije definirane implementacije koja je prikazana kroz trenutke kada je ispao jedan čvor, trenutak kada su ispali svi čvorovi, te ukupan broj bitova poslan baznoj stanici.