Ostvarenje i analiza algoritama za rudarenje podataka : završni rad - Bejuk, Borna (B. Bejuk, 2017)
Rad opisuje područje rudarenja podataka i grupiranja podataka. Ostvareni su i analizirani najčešći algoritmi u području grupiranja podataka poput algoritma k-srednjih vrijednosti i algoritma maksimizacije vrijednosti na nekoliko problema. Rezultati algoritama s obzirom na vrstu problema su uspoređeni i analizirani. Priložene su slike rezultata algoritama nad podatcima. Ključne riječi: Algoritam srednjih vrijednosti, algoritam maksimizacije očekivanja, k-means++, čvrsto grupiranje, meko grupiranje, neizrazito grupiranje