Trust Based Consensus in Multi-Agent Systems with Variable Topology : master thesis - Maždin, Petra (P. Maždin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U klasičnom pristupu uspostavi povjerenja u multi-agentskom sustavu pretpostavlja se da je topologija razmjene podataka između agenata nepromjenjiva. U ovom diplomskom radu je razvijen protokol za uspostavu povjerenja u multi-agentskim sustavima s promjenjivom topologijom. Nadalje, simuliranjem u programskom alatu Matlab ispitana je valjanost razvijenog protokola, kao i utjecaj promjenjive pogreške mjerenja (razlika u mjerenim podacima i podacima dobivenim komunikacijom s agentima) na rad protokola.