Procjena korisničkog ponašanja i performansi usluge YouTube na temelju analize kriptiranog mrežnog prometa : diplomski rad - Bartolec, Ivan (I. Bartolec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavio se istraživanjem performansi YouTube-a u slučaju interakcije korisnika s iFrame video preglednikom implementiranom u prethodno implementiranoj YouQ Android aplikaciji. Tom su prilikom prethodno izgrađen YouQ sustav i metodologija izmijenjeni. U Android aplikaciju implementiran je snimatelj mrežnog prometa, skripte za obradu podatak su izmijenjene ili stvorene, aplikacija za računanje mrežnih atributa izmjenjena i prikupljen novi skup podataka za testiranje novih modela. Prvi dio rada opisuje korisničke scenarije te napravljene promjene u YouQ sustavu.