Upotreba modela dubokog učenja u pojačanom strojnom učenju s primjenom u financijama : diplomski rad - Kolobarić, Viktor (V. Kolobarić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prezentiran rekurzivni model trgovanja na financijskom tržištu dionica i optimizacija modela temeljena na metodama strojnog podržanog učenja. Primjenjeno je direktno podržano učenje traženjem optimalnih parametara u prostoru parametara modela koji optimiziraju povrate modela trgovca. Demonstrirana je primjena modela, s uračunatim transakacijskim troškovima, na umjetno kreiranim podacima i realnim podacima S&P 500 indeksa.