Izrada istosmjernog pretvarača za hibridni naponsko-toplinski sunčani kolektor : diplomski rad - Galić, Domagoj (D. Galić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad je podijeljen u četiri cjeline. Prvo je dan kratki i generalni opis PV/T sustava. Potom u drugom dijelu rada su opisani glavni dijelovi upravljanog PV/T sustava. Ovakav PV/T sustav se upravlja pomoću sinkronog silaznog pretvarača i algoritma za iskorištenje maksimalne snage fotonaponskog panela. Trošilo predstavlja baterija koja pokreće crpku za pumpanje vode. Nakon opisa glavnih dijelova načinjena je simulacija. Simulacija se može podijeliti u dva dijela. Prva simulacija je rađena u programima PLECS/MATLAB. Prikazuje djelotvornost P&O MPPT algoritma tj. da li panel daje maksimalnu snagu pri različitim vremenskim uvjetima (nadomješteno signalom Ir) te različitim parametrima. Druga simulacija je rađena u LTSpice-u gdje je prikazana djelotvornost sinkronog silaznog pretvarača sa realnim parametrima. Potom je opisan eksperimentalni sustav. Za eksperimentalan sustav je projektirana shema i štampana pločica sinkronog silaznog pretvarača i dodatnog upravljačkog dijela. Elektroničke komponente pretvarača su ispravno dimenzionirane i štampana pločica se može upotrijebiti za daljne projekte.