Automatizacija kotla komine u procesu varionice piva upotrebom procesnog upravljačkog sustava Brewmaxx : diplomski rad - Lalić, Kristian (K. Lalić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U uvodnom dijelu rada opisan je cjelokupan proces proizvodnje piva s naglaskom na varionicu i kotao komine. U trećem poglavlju je opisan procesni upravljački sustav Brewmaxx koji je korišten za izradu programskog rješenja. Detaljno su opisane komponente koje su korištene u radu. Koristeći P&ID i process designer unutar Brewmaxx-a razvijeno je vizualizacijsko sučelje. U nastavku je razvijen upravljački program za programirljivi logički kontroler – PLC. Zatim su u Operation Manager-u kreirani procedura i recept čime je proces u potpunosti automatiziran. Valjanost upravljačkog programa je provjerena na vizualizacijskom sučelju i zaključeno je da programsko rješenje zadovoljava sve prethodno zadane uvjete.