Detekcija i lokalizacija sfernih markera u video snimkama : završni rad - Tomurad, Josip (J. Tomurad, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se proučavanjem metoda za detekciju i lokalizaciju krugova na slikama. Predložene su metode koje omogućuju preciznu detekciju i lokalizaciju u sklopu projekta RONNA koji se bavi razvojem robota za asistenciju u operacijama mozga.