Performanse protokola RSTP u lokalnim mrežama : završni rad - Ćurković, Drago (D. Ćurković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zbog redundancije u mrežama koja je potrebna kako bi se udovoljilo zahtjevima korisnika, te osigurala stabilnost mreže u slučaju kvara ili promjena unutar topologije, postoji opasnost od pojave aktivnih petlji. Kako bi se spriječila pojava aktivnih petlji, nastao je protokol STP, definiran standardom IEEE 802.1D. Kroz njegovu upotrebu u mrežama, primijećeni su neki nedostaci koji su ispravljeni novim, IEEE 802.1w standardom.