Automatizacija modela obradnog centra s okretnim stolom upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku FBD : završni rad - Maltar, Ivan (I. Maltar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje upravljanje i nadzor modela složenog obradnog postrojenja pomoću programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku FBD. Opisana je hardverska konfiguracija koja se koristi te sam model kojim se upravlja. Razvoj programa provodi se pomoću programskih alata Step7 te WinCC koji su integrirani u razvojno okruženje TIA Portal. Program je pisan u grafičkom programskom jeziku FBD (Function Block Diagram).