Analiza slika očne pozadine dubokim neuronskim mrežama : diplomski rad - Ivančić, Kristijan (K. Ivančić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je proces dubokog učenja korištenjem umjetnih neuronskih mreža, s posebnim naglaskom na konvolucijske neuronske mreže. Izložen je problem automatske detekcije dijabetičke retinopatije te prikazano jedno njegovo moguće rješenje korištenjem konvolucijskih mreža. U Caffe radnoj okolini dizajnirano je i trenirano nekoliko mreža različitih arhitektura nad skupom podataka dobivenog sa Kaggle natjecanja u automatskoj detekciji dijabetičke retinopatije. Prikazani su rezultati mreža u ovisnosti o arhitekturi i različitim vrijednostima parametara učenja metodom stohastičkog gradijentnog spusta.