Detekcija osoba konvolucijskim neuronskim mrežama : diplomski rad - Jovičić, Tihomir (T. Jovičić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija osoba u slikama i videu ima brojne primjene. U okviru diplomskog rada proučen je model zasnovan na konvolucijskim neuronskim mrežama, te nekoliko metoda predlaganja prozora. Odabrani su prikladni alati za modeliranje konvolucijskih neuronskih mreža te primijenjeni za oblikovanje sustava za detekciju osoba. Pripremljena je baza uzoraka za učenje i testiranje sustava. Analizirani su dobiveni rezultati u pogledu točnosti detekcije. Uz rad priložen je izvorni i izvršni kod razvijenih postupaka, ispitne slike, rezultati u potrebna objašnjenja i dokumentaciju.