Praćenje maksimalne točke snage fotonaponske ploče : završni rad - Merdić, Fabijan (F. Merdić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom su radu predstavljeni algoritmi upravljanja fotonaponskim pločama. Upravljanje je korišteno u svrhu traženja točke na U-I karakteristici, u kojoj je maksimalna snaga koju, ovisno o trenutnoj ozračenosti, ploča može prenijeti. Određeno je i integrirano sklopovsko rješenje za upravljanje istosmjernim pretvaračem. Istosmjerni je pretvarač korišten kako bi napon fotonaponske ploče reda veličine 10 V pretvorili u napon baterije reda veličine 100 V. Na kraju, napisan je konkretan algoritam praćenja maksimalne točke snage.