Parametrizirani modeli transformatora za upravljanje životnim ciklusom proizvoda : specijalistički rad - Baborsky, Edy (E. Baborsky ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2018)
U ovom radu je prikazano kako skratiti vrijeme izrađivanja dokumentacije korištenjem predložaka upravljanih vanjskom aplikacijom u Windchill sustavu. U predlošcima je potrebno koristiti što veći broj standardnih dijelova i standardnih oblika. Standardni dijelovi su 3D modeli kataloških dijelova dobiveni od dobavljača ili dijelovi koji se često ponavljaju pa ih se proglasi standarnima. Pri kopiranju predloška štedi se na vremenu izrade dijelova i crteža. Korištenjem Windchill sustava omogućena je paralelna izrada više sklopova istovremeno. Paralelni rad uključuje trenutno zadnje stanje sklopa koje je vidljivo kod korisnika, te ujedno i sve promjene koje su rađene na danom sklopu. Promjene su vidljive i drugim korisnicima koji dani sklop samo koriste, ali ne rade na njemu ništa. Sustav šalje obavijest za pregled i odobravanje dokumentacije. Nakon što je odobrena dokumentacija se šalje u drugi sustav na korištenje drugim odjelima. Aplikacije se koriste za bržu izradu 3D modela. Ulazni podaci se učitaju u aplikaciju, unutar aplikacije se izračunaju vrijednosti, i aplikacija pokrene ažuriranje modela po novim vrijednostima. Korištenjem ovog načina izrade dokumentacije vrijeme izrade dokumentacije se u prosjeku smanjuje za 15 posto korištenjem PLM-a, a do 40 posto upotrebom aplikacija unutar PLM-a. Ključne riječi: 3D model, WTPart, CREO, PLM, Windchill, aplikacija, Java, prigušnica.