Upravljanje sigurnosnim rizicima obrade osobnih podataka u skladu sa zahtjevima opće uredbe o zaštiti podataka : završni [specijalistički] rad - Novaković, Pero; Vrdoljak, Boris (Zagreb : P. Novaković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2018)
Opća uredba o zaštiti podataka obvezuje organizaciju na provođenje postupka procjene učinka na zaštitu podataka ako obrada podataka može prouzročiti visoke rizike za prava i slobode ispitanika. Upravljanje sigurnosnim rizicima kroz postupak procjene učinka na zaštitu podataka potrebno je prilagoditi i integrirati u poslovne procese razvoja informacijske usluge. U ovom radu predložena je metoda za provođenje postupka procjene učinka za zaštitu podataka koja je prilagođena procesu razvoja informacijskih sustava te koristi načela zaštite privatnosti integrirane u postupak oblikovanja i oblikovne strategije za upravljanje sigurnosnim rizicima obrade podataka sukladno zahtjevima Opće uredbe o zaštiti podataka.
General Data Protection Regulation obligates organization to carry out a data protection impact assessment if processing of data is likely to result in high risk to the rights and freedoms of natural person. Security risk management should be adopted and integrated into information system development business process through the data protection impact assessment. In this work data protection impact assessment method is proposed, which is adopted for information system development business process by using Privacy by Design principles and Privacy Design Strategies for managing security risk according to the General Data Protection Regulation.
Bibliografija str. 151-153.