Upravljanje sigurnosnim rizicima obrade osobnih podataka u skladu sa zahtjevima opće uredbe o zaštiti podataka : završni [specijalistički] rad - Novaković, Pero (P. Novaković ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2018)
Opća uredba o zaštiti podataka obvezuje organizaciju na provođenje postupka procjene učinka na zaštitu podataka ako obrada podataka može prouzročiti visoke rizike za prava i slobode ispitanika. Upravljanje sigurnosnim rizicima kroz postupak procjene učinka na zaštitu podataka potrebno je prilagoditi i integrirati u poslovne procese razvoja informacijske usluge. U ovom radu predložena je metoda za provođenje postupka procjene učinka za zaštitu podataka koja je prilagođena procesu razvoja informacijskih sustava te koristi načela zaštite privatnosti integrirane u postupak oblikovanja i oblikovne strategije za upravljanje sigurnosnim rizicima obrade podataka sukladno zahtjevima Opće uredbe o zaštiti podataka.