Računalom potpomognuta izgradnja i semantičko pretraživanje zbirki pitanja i odgovora : doktorski rad - Karan, Mladen (M. Karan, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2017)
Rad se bavi nizom zadataka definiranih nad zbirkama često postavljanih pitanja (engl. Frequently Asked Question Collections – FAQ-zbirke). Takve zbirke sačinjavaju dokumenti koji se sastoje od pitanja i odgovora na to pitanje. Ovakav način strukturiranja informacija često koriste veliki pružatelji usluga, kao što su telekomunikacijski operateri, banke, javna i državna uprava, internetske trgovine i sl. U praksi, ove su zbirke tipično izgrađene specifično za neku domenu te sadrže ograničen broj informacijskih potreba. Ova specifična svojstva nekad se mogu iskoristiti za poboljšanje razvijanih modela i postupaka koji djeluju nad FAQ-zbirkama.