Analiza sučelja između uređaja relejnog automatskog pružnog bloka i elektroničkog željezničko-cestovnog prijelaza : specijalistički rad - Matanić, Dalibor (D. Matanić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2017)
Na željezničkoj mreži RH je u primjeni veliki broj relejnih uređaja. Unatoč tome što oni i dalje pouzdano rade, ta tehnologija je zastarjela. U posljednje vrijeme se uglavnom ugrađuju elektronički uređaji. Kako bise uskladio rad između uređaja različitih tehnologija na osiguranju prometa potrebno je koristiti sučelja za njihovu prilagodbu. U ovom radu su prikazane karakteristike relejne tehnologije osiguranja otvorene pruge uređajem automatskog pružnog bloka(APB), osiguranje željezničko cestovnog prijelaza (ŽCP) uređajem elektroničke tehnologije, te način njihova povezivanja i međudjelovanja kroz sučelje. U sklopu rada je provedena analiza utjecaja elemenata koji čine sučeljena sigurnost željezničkog prometa.