Regulatorni okvir elektroničke komunikacijske infrastrukture i mreže : [specijalistički] završni rad - Labura, Mladen 1974 (M. Labura ; Sveučilište u Zagrebu, Centar za poslijediplomske studije, 2017)
SAŽETAK: Namjera ovog rada je analizirati područje elektroničke komunikacijske infrastrukture i elektroničkih komunikacijskih mreža te prikazati njihov značaj, odnosno ulogu u društvu i gospodarstvu. U početka rada, kronološkim redom, predstavljena je zakonska regulativa zemalja članica EU. Istu zakonsku legislativu prihvatila je i RH članstvom u EU i provela putem nacionalnog regulatornog tijela za područje elektroničkih komunikacija- HAKOM-a. Uloga HAKOM-a predstavljena je kroz njegovo djelovanje kao javnopravnog i regulatornog tijela u području elektroničkih komunikacija, te je kroz zakone, pravilnike i uredbe prikazan regulatorni okvir, a koji je usko povezan s temom ovog rada. Regulatorni okvir HAKOM-a nastao temeljem direktiva EU obrađen je na konkretnim primjerima u kojima su iznesene zakonske odredbe i norme u domeni elektroničke komunikacijske infrastrukture i elektroničkih komunikacijskih mreža. -