Paralelizacija algoritama za rješavanje problema usmjeravanja vozila korištenjem baza podataka s ugrađenim domenski usmjerenim funkcijama : doktorski rad - Gulić, Matija (M. Gulić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2017)
Povećanjem brige o okolišu i težnjom za smanjenjem troškova transporta problem usmjeravanja vozila (VRP) postaje sve važnija stavka u razvijenim društvima. Navedeni problem je kombinacija nekoliko klasičnih optimizacijskih problema (problem trgovačkog putnika, problem pakiranja).