Simulacijski model sustava daljinskog upravljanja i nadzora besprekidnog napajanja sistem sale primjenom komunikacijskog procesora CP 343-1 : diplomski rad - Katavić, Zvonimir (Z. Katavić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad prikazuje izvedbu udaljene kontrole i nadzora sustava besprekidnog napajanja. Postavljeni zadatak je izveden upotrebom PLC-a, CP 343-1 komunikacijskog procesora i Java programskog jezika. Ukratko, podatci su poslani iz PLC-a preko CP modula i S7 beans biblioteke te prikazani unutar Java appleta. Prva tri poglavlja donose opis zadatka i popis korištenih programskih i sklopovskih komponenti. Poglavlje 4 govori o konfiguraciji i programiranju PLC-a. Poglavlje 5 opisuje funkcije CP modula, mehanizam prijenosa podataka i Java kod. U poglavlju 6 ukratko je opisan rad vizualizacijskog sučelja i postavljanje parametara sustava nužnih za pristup PLC-u. Nakon toga dolazi poglavlje zaključka i poglavlja koja sadrže popis slika, tablica, dodatak i tako dalje. Konačni rezultat ovog rada je udaljeno upravljačko i nadzorno sučelje koje je dostupno preko standardnih internetskih preglednika