Razvoj mobilne aplikacije za reprodukciju glazbe i pomoć u njenom odabiru : diplomski rad - Jureković, Matija (M. Jureković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad nastao je s namjerom rješavanja problema otkrivanja dosad nepoznate, ali korisniku potencijalno zanimljive glazbe. Kao rezultat rada, nastala je aplikacija koja rješava navedeni problem. Konačni produkt je Android mobilna aplikacija s mogućnošću reprodukcije i otkrivanja nove glazbe. Otkrivanje nove glazbe, njena pretraga i davanje preporuke potpomognuto je online glazbenim servisom Rhapsody, koji svojim otvorenim programskim sučeljem nudi korištenje naprednih funkcionalnosti razvijateljima aplikacija. Rad opisuje proces izrade te pripadajuće tehnologije korištene pri izgradnji aplikacije, kao i konkretne primjere korištenja opisanih tehnologija. Također, povezuje navedene tehnologije s pripadajućim oblikovnim obrascima te načelima programiranja. Time čitatelju približava razvijeni postupak te mu uz konkretne primjere objašnjava njegovu svrhu i očekivanu korist.