Izvedba dvosmjernog sustava poruka u socijalnoj mreži za starije osobe : diplomski rad - Petanjek, Matija (M. Petanjek, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su tehnologije i postupci kojima je ostvaren dvosmjerni sustav poruka u socijalnoj mreži za starije osobe. Uvod opisuje cijelokupnu socijalnu mrežu dobivenu integriranjem projekata svakog diplomskog tima u jedan zajednički projekt. Nakon toga su navedene i opisane tehnologije koje su se koristile prilikom izrade web aplikacije; HTML 5, JavaScript/JQuery, CSS/Bootstrap, Java JSON API i WebSocket protokol. Detaljnije je opisan WebSocket protokol, kao glavna tehnologija na kojoj se zasniva izvedba dvosmjerne komunikacije u sustavu, točnije njegova faza rukovanja i faza slanja podataka. Konačno, slijedi opis izvedbe web aplikacije pri čemu se posebno opisuju klijentska i poslužiteljska strana. Rad završava Rezultatima i Zaključkom gdje je dan osvrt na aplikaciju i glavne prednosti korištenih tehnologija.