Unapređenje procesa testiranja telekomunikacijske opreme upotrebom alata za analiziranje i pretraživanje teksta : diplomski rad - Ćavar, Antonija (A. Ćavar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu Unapređenje procesa testiranja telekomunikacijske opreme upotrebom alata za analiziranje i pretraživanje teksta u poglavlju Uvod opisan je zadatak diplomskog rada te zadan cilj koji je trebalo dostići. Prvo poglavlje iznijelo je najbitniju teoriju koja se tiče testiranja, navedene su metode testiranja – testiranje crnom kutijom, testiranje bijelom kutijom i testiranje sivom kutijom. Osim toga objašnjeni su i pojmovi vezani uz vrste testiranja te najbitniji artefakti testiranja. U drugom poglavlju koje je također bilo teoretsko, opisana je svrha dubinske analize teksta, razrađeni su i opisani pristupi dubinskoj analizi teksta, zatim je dotaknuta problematika integracije rezultata dubinske analize teksta s projektima dubinske analize podataka. Na kraju poglavlja detaljno su opisani algoritmi koji su se koristili u praktičnom dijelu diplomskog rada. Tema trećeg poglavlja su alati za analizu i pretraživanje teksta. Opisano je stvaranje indeksa pomoću Apache Lucene te pretraživanje pomoću njega. Budući da je odabrani alat bio Apache UIMA u ovom poglavlju detaljno je izveden konceptualni pregled alata te je prikazano korištenje grafičko sučelje tog alata. U četvrtom poglavlju opisan je praktični rad na aplikaciji – prvo knjižnica SPMF, a zatim i dodatak WindowBuilder. Nakon toga opisana je i klasa koja je bila zadužena za svu logiku ovog praktičnog rada. Klasa ima 12 metoda koje su također opisane u ovom poglavlju. Prikaz grafičkog sučelja aplikacija propraćen je mnoštvom slika, ali i objašnjenjima slika, odnosno sučelja, gumbova koji se nalaze na njemu i akcija koje se izvode pri kliku određenog gumba.