Poboljšana laboratorijska maketa za prikaz rada prekidačkih izvora napajanja : diplomski rad - Smrtić, Tomislav (T. Smrtić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazane su promjene na poboljšanoj laboratorijskoj maketi u odnosu na staru maketu, odnosno problemi koji su se javili na staroj maketi te rješenje tih problema na poboljšanoj maketi. Realiziran je sklop za mjerenje struje te su podešeni parametri rada (frekvencija rada, ulazni i izlazni napon, opseg promjene struje) za sva četiri prekidačka izvora napajanja kako bi se omogućilo što jednostavnije i preciznije mjerenje karakterističnih struja. Također, prikazan je izgled nove tiskane pločice te valni oblici karakterističnih struja svih četiri prekidačkih izvora napajanja koji su izmjereni na poboljšanoj laboratorijskoj maketi.