Programsko rješenje za detekciju astmatskih zvižduka na Android uređajima : diplomski rad - Škrapec, Mateja (M. Škrapec, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu demonstriran je prototip sustava za detekciju astmatskih zvižduka. Sustav se sastoji od senzorskog čvora koji sažeto uzorkuje signal zvuka disanja te ga putem Bluetooth radijske veze šalje na Android uređaj. Aplikacija na Android uređaju ga rekonstruira iz malog broja uzoraka korištenjem OMP algoritma. U sljedećem koraku traži se frekvencijska linija zvižduka kako bi se kao krajnji cilj mogao odrediti udio zvižduka u zvuku disanja. Svi algoritmi testirani su na izgeneniranim sintetičkim i zvukovima disanja.