Integracija virtualnih dinamičkih likova i stvarne scene : diplomski rad - Đomlija, Marko (M. Đomlija, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je tema integracije virtualnih dinamičkih likova i stvarne scene. Dan je kratak uvod u problematiku detekcije objekata na stvarnoj sceni i njhove obrade. Problem je razrađen na primjeru analize video sekvence i umetanja virtualnih objekata u nju, s naglaskom na detekciju čovjekolikih objekata i određivanje njihovog morfološkog kostura. Prezentirana je aplikacija VirtualView koja implementira opisani algoritam i analizirani su dobiveni rezultati.