Parametriranje i ispitivanje zaštitnih uređaja u transformatorskim stanicama : diplomski rad - Ivanjko, Marin (M. Ivanjko, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zaštitni uređaji imaju veliku ulogu u pouzdanoj proizvodnji, prijenosu i distribuciji električne energije potrošačima. U ovom diplomskom radu opisana je nadstrujna i distantna zaštita. Opisani su nadstrujni relej ABB REF615 i distantni relej Siemens 7SA611 te njihovo parametriranje pomoću odgovarajućih programa. Opisano je ispitivanje djelovanja zaštitnih uređaja ispitnim uređajem OMICRON CMC 56.