Proračun odziva NE Krško tijekom brze obustave turbine : završni rad - Obad, Antonela (A. Obad, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad opisao je ponašanje primarne strane nuklearne elektrane tijekom ispada sa mreže ili tripa turbine. Opisane su osnovne komponente primarnog i sekundarnog kruga te njihova međudjelovanja. Također, opisan je rad kontrolnih i sigurnosnih sustava i njihova uloga i utjecaj koji imaju na osiguravanje funkcioniranja cjelokupnog sustava. Prilikom proračuna korišten je program RELAP5, a odzivi koje smo dobili pokazali su kako tranzijenti utječu na pojedine varijable komponenti sustava.