Proračun projektnih parametara jezgre NE Krško za ciklus 28 : završni rad - Kardum, Frane (F. Kardum, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Iz sigurnosnih razloga potrebno je simulirati rad NE, na razini gorivnih šipki, tijekom ciklusa koji je pred njom. Odgovarajuće pripremljene datoteke sa udarnim presjecima koristi simulator jezgre PARCS koji vrši proračun trodimenzionalnog izgaranja u stacionarnim uvjetima. Rezultat su ovisnosti kritične koncentracije borne kiseline, aksijalne i radijalne raspodjele snage, vršnih faktora snage i aksijalnih pomaka snage o odgoru. Potrebno je opisati ulazne podatke za program RELAP5 u uvjetima nulte snage točke i grafički prikazati ovisnost reaktivnosti o temperaturi goriva i gustoći moderatora za BOL, MOL i EOL točke.