Izbor elektroenergetske opreme za male hidroelektrane : diplomski rad - Novko, Branimir (B. Novko, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad počinje uvodom u kojem su napisane općenite karakteristike malih hidroelektrana te izvod snage hidroelektrane. Slijedi poglavlje o najznačajnijim karakteristikama vodenih turbina koji se koriste u mikro i malim hidroelektranama. Zatim su navedene karakteristike triju generatora koji se koriste u takvim hidroelektranama. Ukratko je napisan njihov tehnički opis, prednosti, mane i stupnjevi korisnosti. Nakon toga opisani su različiti načini spajanja male hidroelektrane na mrežu. Slijedi kratka ekonomska analiza gdje se nalaze osnovne metode financijskog odlučivanja. Najznačajniji dio rada posvećen je rijeci Bednji i proračunu instalirane snage male hidroelektrane na istoj te odabiru elektroenergetske opreme. Nakon rješenja slijedi zaključak, a diplomski rad završava privitkom u kojem je ukratko opisana mala hidroelektrana Čakovec (mHEČ).