Društvena mreža za ekstremne sportove - Web aplikacija : diplomski rad - Grabovac, Ante (A. Grabovac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izraditi aplikaciju koja će omogućiti pregled raznih informacija o ekstremnim sportovima, kao i međusobno povezivanje korisnika koji su zainteresirani za takve aktivnosti. Glavne teme aplikacije su lokacije na kojima se prakticiraju takvi sportovi, te događanja koja se odvijaju na tim lokacijama. Aplikacija je osmišljena kao sustav koji se sastoji od tri osnovne komponente: web aplikacija, mobilna aplikacija i zajednički API. Ovaj rad fokusira se na implementaciju i opis web aplikacije. Web aplikacija ostvarena je kao AngularJS “single-page“ aplikacija, te je, sukladno tome, organizirana u više modula, svaki od kojih ima svoju ulogu u aplikaciji. Aplikacija pristupa podacima koristeći zajednički API.