Sustav za praćenje performansi i raspoređivanje pilota : diplomski rad - Radoš, Marko (M. Radoš, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu je razvijena web aplikacija „iFlight“ za praćenje performansi pilota kao i raspoređivanje pilota na njihove dužnosti. Web aplikacija koristi biometrijska mjerenja pilota nakon svake dužnosti te ih prikazuje upraviteljima aviokompanija prilikom čega se mogu lako identificirati potencijalni problemi psihofizičkog stanja pilota. Osim toga, aviokompanije na jednostavan i intuitivan način mogu raditi rasporede letova na temelju mjerenih podataka te korigirati postojeće rasporede kako bi ublažili rizik pojave umora posade.