Interaktivno sučelje za vizualizacija podataka temeljeno na klijentskim tehnologijama weba : diplomski rad - Obilinović, Davor (D. Obilinović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Da bi smo ostvarili napredak u području kojime se bavimo moramo se oslanjati na znanje. Da bi smo stekli znanje o svome okolišu potrebne su nam informacije. Uredno organizirane i potpune informacije danas su vrlo vrijedne i upravo zato razvijeni su mnogi sustavi koji se bave sakupljanjem informacija. GSN je jedan takav sustav. On nas opskrbljuje informacijama, ali surove informacije često nam ne znače mnogo. Mi želimo znanje! Da bi smo iz informacija stvorili znanje potrebno ih je vizualizirati. U sklopu ovog rada ostvaren je sustav za vizualizaciju podataka temeljen na klijentskim tehnologijama weba. Sustav funkcionira kao web aplikacija koja korisniku pruža razne oblike vizualizacije podataka iz sustava GSN. Tehnologijom jQuery ostvareno je interaktivno sučelje koje korisniku pruža mnoštvo korisnih funkcionalnosti, a korištenjem tehnologija JavaScript biblioteka C3.js i D3.js podatci se vizualiziraju na brz, efikasan i oku ugodan način.