Odabir parametara sustava DVB-S2 za profesionalne primjene : diplomski rad - Matacun, Ivana (I. Matacun, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su ukratko opisani DVB-S i DVB-DSNG sustav koji su temelj DVB-S2 sustava. Arhitektura DVB-S2 sustava opisana je po blokovima. Povratno kompatibilan način rada omogućuje DVB-S prijamnicima da nastave s radom tijekom migracijskog perioda dok se u potpunosti ne prijeđe na DVB-S2 tehnologiju. Korištenje DVB-S2 sustava donosi brojne prednosti u odnosu na dosadašnje sustave. DVB-S2 uvodi nove modulacijske postupke, zaštitu od pogrešaka i načine rada. Uz tradicionalni CCM, omogućava i korištenje VCM i ACM način prijenosa. Korištenjem DVB-S2 sustava za profesionalne primjene postižu se brojne prednosti kao što su povećanje kapaciteta sustava i fleksibilonost u odabiru parametara. U radu su navedeni rezultati dobiveni simulacijom rada DVB-S2 sustava i pripadajući grafovi.