Algoritmi za problem maksimalnog protoka u transportnoj mreži : diplomski rad - Jengić, Matej (M. Jengić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Problem maksimalnog protoka pripada matematičkoj grani koju nazivamo teorija grafova, a ona pak diskretnoj matematici. To je jedan od osnovnih problema kombinatorne optimizacije, sa širokim spektrom primjene u stvarnom svijetu. Tako je u ovom radu predočen koncept transportne mreže i protoka kroz nju. Prikazani su najznačajniji algoritmi za pronalaženje maksimalne vrijednosti protoka u danoj mreži. Zadnji dio rada vezan je za programsku implementaciju konkretnog zadatka tj. implementaciju Ford-Fulkersonovog algoritma. Kao što dio tog zadatka i nalaže napravljena je aplikacija sa pripadajućom programskom potporom. Predstavljen je izgled konačnog programa, kao i kratke upute za rad s programom.