Optimizacija parametara sustava DVB-C2 : diplomski rad - Novosel, Ana (A. Novosel, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Digitalni kabelski sustav definira se kao funkcionalni blok opreme koja obavlja prilagodbu pojasa televizijskog signala na karakteristike kabelskog kanala. Svaki ulazni videosignal prolazi kroz izvorno kodiranje kojim se smanjuje brzina prijenosa podataka. Slijedi multipleksiranje i formiranje prijenosnog toka. Kanalnim kodiranjem se osigurava unaprijedna zaštita od pogrešaka, a modulacijom se radi promjena parametara radiofrekvencijskog nositelja u skladu s promjenama signala koji je nastao kanalnim kodiranjem. Glavne razlike između sustava DVB-C i DVB-C2 su u vrsti modulacije, unaprijednom ispravljanju pogrešaka i ispreplitanju. Dodatno, DVB-C2 koristi zaštitne intervale i pilotske signale. U simulacijskom modelu, usporedbom LDPC omjera kodova, kod koji ima manji stupanj zaštite zahtijeva veću vrijednost omjera C/N za prijam bez pogrešaka. To vrijedi za sve ispitane modulacijske postupke. Složeniji modulacijski postupci zahtijevaju veće vrijednosti C/N za prijenos prividno bez pogrešaka.