Osmišljavanje i implementacija test arhitekture na razvoju novog alata za automatski rehoming radijskih baznih stanica s fokusom na jezgreni arhitekturu alata : diplomski rad - Hrsto, Dominik (D. Hrsto, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje generalni pristup testiranju nad primjerom iz konkretne domene. Domena problema nad kojim je sprovedeno testiranje je alat za automatsku migraciju radijskih baznih stanica. Testirana je jezgrena funkcionalnost alata koja se bavi samim procesom migracije. U radu je pretpostavljena slaba upoznatost sa domenom te on nije usko vezan za domenu. Metodologija koje je opisana u radu te primijenjena za testiranje navedenog alata može poslužiti i za testiranje aplikacija iz raznih domena. Tipovi pisanih testova su mješavina jediničnih, funkcijskih te integracijskih testova. Metoda kojom se pristupa pisanju testova je metoda sive kutije koja se tokom izrade ovog rada pokazala kao najbolja opcija u slučaju nepoznavanja same domene problema. Testovi su pisani pomoću JUnit alata. Za potrebe testiranja korišten je Mockito alat pomoću kojega se simulira rad komponenti o kojim komponenta koja se testira ovisi. Opisani su rezultati testiranja navedenog alata te statistika pronađenih grešaka.