Akustički parametri višenamjenskih dvorana : diplomski rad - Ugrina, Ivan (I. Ugrina, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Glavni zadatak ovog diplomskog rada bio je procjena akustičke kvalitete odabrane višenamjenske dvorane. Akustička kvaliteta najviše ovisi o vremenu odjeka prostorije, a može se procijeniti i iz niza dodatnih akustičkih parametara koji su obrađeni u ovom radu. Mjerenje smo vršili profesionalnom mjernom opremom koja se koristi u akustičkim mjerenjima a rezultate obradili i analizirali ponajviše u excel programskom alatu te smo iste prikazali u poglavlju 4 ovog rada. Iz svih prikazanih parametara točno se može odrediti akustička kvaliteta dvorane i dalje učiniti preinake ukoliko je potrebno poboljšati akustiku – a u slučaju ove dvorane to je potrebno napraviti. Vrijeme odjeka je previsoko i trebalo bi ga spustiti na svim oktavnim pojasevima čime bi se popravili i ostali akustički parametri.