Semantička segmentacija prirodnih scena dubokim neuronskim mrežama : diplomski rad - Borko, Ivan (I. Borko, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su duboke neuronske mreže, s posebnim naglaskom na konvolucijske neuronske mreže. Detaljno su obrađene metode i postupci koji se koriste kod učenja konvolucijskih neuronskih mreža. Implementirana je konvolucijska mreža za semantičku segmentaciju u Theano radnoj okolini i isprobana na dva skupa podataka: Stanford Background skupu podatka koji za ulaz ima RGB slike i na KITTI skupu podataka koji na ulazu ima RGB-D slike. Na kraju su prikazani dobiveni rezultati, s opisima i slikama.