Modeliranje regulacijskh sustava u nuklearnoj elektrani PWR tipa : završni rad - Vidović, Dominik (D. Vidović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se sastoji od četiri dijela. U prvom dijelu su prikazani glavni regulacijski sustavi nuklearne elektrane PWR tipa, njihove uloge i način rada. Drugi dio se odnosi na implementaciju regulacijskih sustava unutar programa RELAP5 i pregled dostupnih kontrolnih komponenti. U trećem dijelu je opisana izvedba regulacije srednje temperature hladioca, sustav regulacije tlaka tlačnika, te sustav regulacije nivoa vode tlačnika za slučaj NE Krško. Na kraju je prikazano modeliranje jednostavnog regulacijskog sustava u programu Simulink te odziv tog sustava na različite pobude.