Napredni algoritmi forenzičke analize digitalnih medija : diplomski rad - Kvaternjak, Viktor (V. Kvaternjak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Forenzika digitalnih medija pomaže u razotkrivanju zločina kao i spašavanju oštećenih podataka. Kako raste količina prostora za pohranu, tako raste i potreba za unaprijeđenjima u ovim polju. U ovom radu ukratko je opisana digitalna forenzika te forenzika digitalnih medija. Opisani su osnovni problemi koji otežavaju rekonstrukciju datoteka. Prikazane su neke tehnike za slaganje fragmenata i prepoznavanje sadržaja koje su istražene u posljednjih desetak godina. Napravljen je pregled korisnih alata koji mogu pomoći u ovom postupku. Predložena je nova tehnika raspoznavanja datoteka temeljena na statističkim testovima za slučajne nizove. Tehnika je pokazala osrednje rezultate.